Judo Sportschool in Deventer

Jovani Sports is een toonaangevende sportclub die gespecialiseerd is in het geven van judolessen voor alle leeftijdsgroepen. Met drie verschillende locaties regio Deventer;  Deventer Vijfhoek, Deventer Zandweerd en Diepenveen, biedt Jovani Sports een uitgebreid programma aan, waardoor judoliefhebbers van alle leeftijden en niveaus de kans krijgen om deel te nemen aan deze opwindende en traditionele sport.

Inschrijven
Foto van verschillendere kleuren judo banden

Bij Jovani Sports staat veiligheid centraal.

 De visie van de sportschool is gebaseerd op drie kernprincipes: VIP – Veiligheid, Interactie, Plezier. Deze principes vormen de basis van het onderwijs bij Jovani Sports en weerspiegelen de toewijding van de club aan het welzijn en de ontwikkeling van hun leden.

De judolessen in Deventer Vijfhoek vinden plaats op maandag, waarbij de focus ligt op het aanleren van judotechnieken in een veilige en interactieve omgeving. Zowel beginners als gevorderde judoka’s worden aangemoedigd om deel te nemen, en de ervaren instructeurs zorgen voor een positieve en ondersteunende leerervaring.

Voor degenen die zich in Zandweerd bevinden, is er flexibiliteit in het lesrooster. Hier kun je de hele week terecht, van maandag tot en met zaterdag, om deel te nemen aan judolessen op momenten die het beste bij jou passen. Dit maakt Jovani Sports een ideale keuze voor deelnemers die hun passie voor judo willen uitoefenen zonder concessies te doen aan hun schema.

In Diepenveen zijn de judolessen gepland op zaterdag. Dit biedt een geweldige gelegenheid voor zowel kinderen als volwassenen om het weekend te beginnen met een gezonde en energieke activiteit, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van judovaardigheden en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Bij Jovani Sports draait het niet alleen om het aanleren van judotechnieken; het gaat ook om het cultiveren van waarden zoals zelfvertrouwen, respect en samenwerking. De visie van VIP (Veiligheid, Interactie, Plezier) zorgt ervoor dat elke judoka niet alleen fysiek groeit, maar ook mentaal en sociaal. De nadruk op interactie en plezier creëert een positieve omgeving waarin iedereen wordt aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen.

De club is trots op haar fanatisme en inzet voor het behalen van mooie resultaten. De gemeenschappelijke inspanningen van alle leden streven naar succes, zowel individueel als collectief. Deze toewijding is duidelijk zichtbaar in de prestaties van de judoka’s van Jovani Sports, die niet alleen fysieke vaardigheden ontwikkelen, maar ook een sterke, zelfverzekerde houding aannemen. Door te werken vanuit de principes van veiligheid, interactie en plezier, creëert de club een inspirerende omgeving waar judoliefhebbers van alle leeftijden kunnen gedijen en groeien, zowel op als buiten de matten.

Wil je judo proberen? Kom gerust langs bij Jovani Sports! Ontdek de leuke sfeer, train mee en beleef samen met ons de wereld van judo. Je bent van harte welkom

Locatie Diepenveen: Diepenveen, een steenworp van Deventer, biedt judolessen bij Jovani Sports voor kinderen van 5-8 jaar en 8 jaar en ouder. De goed bereikbare locatie straalt enthousiasme uit, met bevlogen trainers die zorgen voor een fijne en stimulerende omgeving. Kom naar Diepenveen en ontdek judo in deze vriendelijke sportclub!

Locatie Vijfhoek: de locatie Deventer Vijfhoek biedt diverse lessen voor alle leeftijden. De zaal is van alle sportgemakken voorzien. Een veilige omgeving is de hoogste prioriteit, gevolgd door het belang van plezier! Het aanbod aan lessen wordt flexibel aangepast aan de behoeften van de leden.

Locatie Deventer Zandweerd: In Zandweerd, Deventer, biedt Jovani Sports dagelijks judolessen aan. De vriendelijke sfeer en ervaren trainers zorgen voor een uitnodigende omgeving. Bij Jovani Sports gaat het niet alleen om judo; het draait om vriendschap en plezier. De locatie is goed bereikbaar, en de lessen worden gegeven volgens het VIP-principe: Veiligheid

Buiten Deventer: Voor degenen die buiten Deventer wonen biedt Jovani Sports ook judolessen aan in verschillende andere locaties, waaronder Vaassen, Elburg, Oldenbroek, Olst en Roelofarendsveen. Waar je ook woont, je bent van harte welkom om eens mee te trainen en de judo-ervaring bij Jovani Sports te ontdekken.

Mijn motivatie:

” Nadat ik op de televisie Mark Huizinga zag winnen, werd ik erg enthousiast over deze mooie sport. Vervolgens ben ik met mijn beste vriend meegegaan naar zijn judo leraar voor een proefles. Zo ben ik op mijn 7de begonnen met judo. De eerste 4 toernooien won ik niets, maar daarna ging het als snel een stuk beter. Ik won vaker een toernooi en ben uiteindelijk jaren later nog steeds bezig met deze mooie sport.

Sinds 2006 ben ik in het bezit van de 1e dan. Vervolgens heb ik in 2009 mijn lesbevoegdheid gehaald op een judo cursus van de Judo Bond Nederland (JBN). Daarmee heb ik ook gelijk mijn 2e DAN behaald. Naast mijn judo diploma’s ben ik ook afgestudeerd aan de CALO in Zwolle. Zelf beoefen ik verschillende sporten, maar lesgeven in judo is het leukste en mooiste om te mogen doen.

Waarom judo zo’n mooie sport is?
Je kunt op elk niveau deelnemen aan deze sport. Je leert voor jezelf op te komen, tegen een stootje te kunnen en jezelf geen pijn te doen. Daarnaast leer je ook vaardigheden om op hoog wedstrijd niveau mee te kunnen doen.

Informatie over Judo
Wat is judo?

Judo is een gecontroleerde zelfverdedigingssport die voornamelijk in het teken staat van respect en zelfvertrouwen.

Spelenderwijs worden diverse technieken aangeleerd om de tegenstander te overmeesteren zonder letsel aan te brengen. Dit kan staand gebeuren door middel van een worp en op de grond door middel van een controle techniek. Hierdoor leren kinderen respect te hebben voor elkaar, positief om te gaan met agressie, omgaan met winst en verlies, voor zichzelf op te komen en een stukje zekerder door het leven te gaan.

Judo brengt voor kinderen ook fysiek positieve effecten met zich mee. De motoriek zal verbeteren, er worden spieren opgebouwd die onder andere voorkomen dat ze zich blesseren en de conditie gaat vooruit.Een judoka staat bekend om zijn balans, kracht, terughoudendheid, conditie, techniek en met name het respect tonen naar elkaar dat de sport met zich mee brengt.

Judo is na zwemmen in Nederland de sport die als basis dient om fysiek en mentaal door te groeien in het leven. Het stuk “zelf controle in blessure preventie” is iets waar niemand bij stil staat. Maar iemand die veilig en technisch goed leert vallen, heeft daar zijn hele leven profijt van. Zie het als fietsen dat je nooit meer verleert. Juist als kind val je veel, maar bij ouderen is vallen kostenpost nummer 1. Een judoka leert vanaf les 1 veilig te vallen en een klap op te vangen. Dit voorkomt heel veel problemen voor de rest van je leven, ook als je al op leeftijd komt. Hierdoor ga je al een stuk zekerder door het leven.

Misschien ook interessant

Judo voor kinderen

Braziliaans Jiu Jitsu

Fit 50+