Karate lessen

Karate is een leuke en leerzame zelfverdedigingssport. Door karate leer je met respect om te gaan met elkaar en bouw je zelfvertrouwen en weerbaarheid op. Karate is daarnaast ook erg bevordelijk voor de fysieke gesteldheid en de coördinatie, omdat alle lichaamsdelen aan het werk worden gezet

Inschrijven
2 personen die karate lessen aan het beoefenen zijn

Karate voor kinderen en volwassenen

Voor zowel kinderen als ouderen is karate een leuke en leerzame zelfverdedigingssport. Karate is erg bevordelijk voor de fysieke gesteldheid en de coördinatie, omdat alle lichaamsdelen aan het werk worden gezet. Zo kent karate een breed scala aan stoten, trappen, standen en andere technieken waarbij de lichaamsdelen geactiveerd worden.

Karate is een zelfverdedigingskunst, die in de 17e eeuw van China werd meegenomen door handelsreizigers naar de Ryu Kyu eilanden van Okinawa. Het stamt af van Chinese Kempo en Shaolin Kung Fu.

Karate is bedoeld als zelfverdedigingskunst door het leren en trainen om jezelf te verdedigingen is de eerste stap gezet. Karate heeft niet als doel om een vechtmachine te worden maar wel om weerbaarder te worden. Karate als sport bevat spel en wedstrijdelementen waardoor het steeds meer aan het uitgroeien is tot een bekende sport. Karate wordt in 2020 zelfs opgenomen door het IOC als full Olympische sport. Karate kent verschillende niveaus en aspecten van wedstrijden, kumite (gevecht), kata (schijngevecht) en teamkata.

Misschien ook interessant

Judo voor volwassenen

Braziliaans Jiu Jitsu

Fit 50+