Judo voor volwassenen

 Judo kan zowel voor de ontspanning als wedstrijdgericht beoefend worden, daarbij wordt de motoriek veelzijdig geprikkeld. Judo is een prachtige sport, die goed is voor lichaam en geest. Een sport van meegeven, vallen en opstaan.

Het judo van vandaag

Wij plaatsen judo echt op een voetstuk, door zijn pedagogische- en sociaal maatschappelijke waarden. Iedereen leert zwemmen om zich te redden in het water, wat ons betreft leert iedereen judo om zich te redden op het droge!

Judo kan namelijk heel goed worden ingezet als middel voor het vergroten van onder andere de zelfbeheersing, de weerbaarheid, het respect, het incasseringsvermogen, het doorzettingsvermogen, de discipline, het samenwerkend vermogen en het vertrouwen in het eigen kunnen en dat van anderen. Perfect dus voor de sociale, emotionele en mentale ontwikkeling. Daarnaast wordt de motoriek veelzijdig geprikkeld. Noodzakelijke elementen als kracht, snelheid, reactievermogen, uithoudingsvermogen, coördinatie, ruimtelijk inzicht en lenigheid komen allemaal aan bod.

Daarnaast is judo als behendigheidssport zelf een prachtspel. Iemand werpen zonder zelf geworpen te worden is super spannend en vooral superleuk!

Judo is voor iedereen! Je kan al starten met judo als je drie jaar bent. En door, zolang jij wil en kan.