Van Lieshout pakt goud op WK Judo! Eerste Nederlandse titel in 15 jaar!

Van Lieshout pakt goud op WK Judo! Eerste Nederlandse titel in 15 jaar!

Judoka Joanne van Lieshout heeft geschiedenis geschreven op het WK Judo in Abu Dhabi. De 21-jarige judoka won goud in de klasse tot 63 kilogram en is daarmee de eerste Nederlandse vrouw sinds Marhinde Verkerk in 2009 die de wereldtitel verovert.

Van Lieshout versloeg in de finale de Poolse Angelika Szymanska na een spannende en bekeken wedstrijd. 

De overwinning van Van Lieshout is een ware sensatie. Ze wordt alom gezien als een groot talent, maar haar prestatie op het WK overtrof alle verwachtingen. De judoka won eerder al twee wereldtitels bij de junioren en pakte vorig jaar brons op het WK.

Met haar gouden medaille zet Van Lieshout Nederland weer op de kaart in de internationale judowereld. Haar overwinning is een inspiratie voor alle jonge judoka’s in Nederland.

Wil je meer zien van haar historische overwinning?

Lees dan het artikel van het NOS journaal waarin haar weg naar de wereldtitel wordt beschreven. Je ziet hiermee hoe ze haar tegenstanders met overtuiging versloeg en haar droom waarmaakte.

JovaniSports is trots op Joanne!

Wij van JovaniSports zijn ontzettend trots op Joanne van Lieshout. Haar overwinning is een bewijs van haar talent, harde werk en toewijding. We wensen Joanne nog veel succes in haar verdere carrière.

Interesse in meer?

Voor meer informatie over onze evenementen of interesse in judo, neem contact op of bezoek Jovani Sports. Wij bieden altijd mogelijkheden voor nieuwe judoka’s om te leren en te groeien.

Judo is meer dan een sport, het is een levensstijl. Ontdek meer of neem contact met ons op via de onderstaande knoppen.